Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Doel van de stichting SamSam is mensen de weg wijzen om op eigen kracht de uitvaart te regelen.  Als nabestaanden kunnen zij op deze manier een (nog grotere) schuldenlast voorkomen. Alleen vergt dat een cultuuromslag. Steeds meer zaken zijn bespreekbaar, maar over de dood praten we liever niet. Hierdoor weten mensen niet wat er allemaal kan. Uit ambtelijk onderzoek in Den Haag (doodgewoonindenhaag.nl) blijkt dat mensen niet op de hoogte zijn van de regels en mogelijkheden rond uitvaren.
Deze informatiekloof leidt niet alleen tot een schuldenlast bij de nabestaanden, maar ook bij organisaties en overheid. Er is behoefte aan meer informatie om te kunnen besparen. Echter de dood is precair en daar heb je het liever niet over. SamSamuitvaartcoaching investeert in gesprekken en voorlichtingsactiviteiten. Zodoende komt er meer ruimte voor het onderwerp.
De stichting bestaat uit drie bestuursleden, een extern adviseur en vijf uitvaartcoaches. Boven SamSam hangt een platform met leden uit organisaties die intermediair zijn  naar de doelgroep. Dit platform functioneert als meedenktank en geweten. Rond SamSam en het platform is een breed speurnetwerk en een groep milde ondernemers die – indien nodig – praktisch kunnen ondersteunen bij een uitvaart.

De doelgroep van SamSam is de groep die niet in aanmerking komt voor vergoeding van uitvaartkosten via bijzondere bijstand. De mensen uit de doelgroep van SamSam worden bemiddeld via intermediairs, zoals maatschappelijk werk en pastoraal werk. Het werkgebied is Rotterdam.

Contact via info@doodeenvoudig.nl

Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid