]> Doodeenvoudig - OVER ONS
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal
Over onsPersoonlijke motivatie

Mijn naam is Jean-Pierre le Cocq d’Armandville en ik ben geboren in Middelburg in 1969. 
Tot voor kort ben ik altijd werkzaam geweest als commercieel manager. Toen ik door omstandigheden zonder werk kwam te zitten, ben ik veel bewuster gaan leven. Ik ging meer tijd besteden aan mijn vrouw en mijn twee kinderen en ben de kwaliteit van het leven meer gaan waarderen.

In die bewuste periode ben ik in contact gekomen met het concept van Doodeenvoudig. Ik ben mij toen gaan verdiepen in de uitvaart en alles wat daarmee te maken heeft.¨Ik kwam er al snel achter dat het een hele ‘gesloten’ wereld is, waar slechts een paar bedrijven de dienst uitmaken. Op het moment dat een dierbare van je komt te overlijden, moet er in korte tijd veel geregeld worden. Hoe zakelijk ik ook ben: dan heb je geen zin om te onderhandelen over de kosten. Daar wordt tot op de dag van vandaag gebruik van gemaakt door de grote bedrijven in de uitvaart. De kosten zijn hoog en onduidelijk.¨Een goede vriend van mij heeft vorig jaar zijn vrouw verloren. Hij had al zijn halve leven een uitvaartverzekering. Na de uitvaart kreeg hij een gepeperde rekening van diezelfde verzekeringsmaatschappij voor de extra gemaakte kosten. Zoals u zichzelf kunt voorstellen was dat een behoorlijke tegenvaller in die toch al zo moeilijke periode voor hem.¨Met het concept van Doodeenvoudig, waarbij de mogelijkheden en de kosten van een uitvaart transparant, persoonlijk en eerlijk uiteengezet worden, is het eindelijk inzichtelijk wat bij een uitvaart allemaal op je afkomt en wat het kost.¨Het is nooit leuk om een dierbaar iemand te verliezen maar het is wel prettig als de uitvaart precies verloopt volgens de persoonlijke wens van de overledene, voor een door de markt bepaalde prijs en niet een prijs die bepaald is door de verkopende partij.

Ook in de uitvaartwereld is eerlijke concurrentie een schone zaak, en dat is het mooie aan Doodeenvoudig.¨Het was even wennen om werkzaam te zijn in de uitvaart, maar ik ben trots op het concept. Het overlijden is een deel van het leven en iedereen krijgt ermee te maken. 
Hopende op een mooie persoonlijke uitvaart wensenlijst voor u verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

Jean-Pierre
 

Waarom deze website?

Het belangrijkste doel van Doodeenvoudig is iedereen de mogelijkheid te bieden een uitvaart in eigen handen te nemen. Door het aanbieden van uitgebreide informatie, producten en diensten kan de bezoeker zelf vorm en inhoud geven aan een uitvaart. Zelf verzorgen hoeft niet te betekenen alleszelf doen. Het gaat er om die mensen en diensten in te schakelen die passen bij de overledene, de nabestaande of u zelf in de toekomst. Ook kunt u precies uitzoeken welke producten of diensten u van een uitvaartondernemer verlangt.

Voordelen 

Uitvaart en internet lijkt geen voor de hand liggende combinatie. Toch geeft het internet de bezoeker juist de mogelijkheid om in alle rust en in de eigen omgeving na te denken over het invullen van een uitvaart. Familieleden en vrienden kunnen gemakkelijk meekijken en meebeslissen. Want een uitvaart regelt u niet alleen. Misschien is er een nichtje dat graag de rouwkaart wil maken. Terwijl een ander graag het rouwbloemwerk wil verzorgen. Ook bepaalt u zelf in hoeverre de uitvaart door een uitvaartondernemer of door de beschikbare familieleden en vrienden geregeld moet worden.   

Het internet is laagdrempelig. Het ‘surfen’ op internet is gemakkelijker en vrijblijvender dan het binnenstappen bij bijvoorbeeld een uitvaartondernemer. De website van Doodeenvoudig geeft informatie over uiteenlopende onderwerpen. Wie een keer wil rondneuzen, kan dat doen wanneer daar behoefte aan is. Maar ook wanneer iemand ideeën wil opdoen voor de eigen uitvaart, kan dat rustig thuis, op elk gewenst moment. En met de aanwezigheid van elk gewenst persoon. Dit geldt natuurlijk ook voor het vastleggen van de eigen wensen 

Ontmoetingsplaats voor bezoeker en leverancier 

De behoefte aan een persoonlijke invulling van de uitvaart én zeggenschap daarover, is groeiend. Tegelijk neemt ook het aanbod van producten, diensten en mogelijkheden toe. Wij brengen met onze website bezoeker en uitvaartwereld bij elkaar: een open en transparante ruimte waarin beiden elkaar kunnen ontmoeten. Het internet biedt tevens de mogelijkheid een ruim assortiment producten en diensten aan te bieden. Bovendien is het mogelijk snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Tevens zijn prijzen gemakkelijk te vergelijken. 

De leveranciers en uitvaartverzorgers op de website worden zorgvuldig geselecteerd. Hierbij wordt nadrukkelijk gelet op overeenkomstige doelstellingen, kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Ideeën

Als bijkomend doel hoopt Doodeenvoudig de uitvaart (en daarmee ook rituelen, wensen en rouw) meer bespreekbaar te maken. Het uitwisselen van ervaringen is een manier om (nieuwe) ideeën op te doen en door te geven. Maar ook om bij te dragen aan een passend persoonlijk afscheid en betere rouwverwerking. Wij hebben daarom gekozen voor een dynamische website, waar mensen uitgenodigd worden hun ervaringen te delen. 

Het internet zal niet voor iedereen een geschikt medium zijn wanneer het gaat om (het verzorgen van een) uitvaart. Voor anderen kan het juist de manier zijn om zich te verdiepen in uitvaart en aanverwante thema's. Doodeenvoudig hoopt die laatste groep van dienst te kunnen zijn. En omdat wij dat zo goed mogelijk willen doen, staan wij open voor opmerkingen en suggesties. Doodeenvoudig wil uiteraard dat de website voldoet aan de behoefte van de gebruiker.

Voor opmerkingen, vragen of suggesties klik hier

Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid