Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal
Veel gestelde vragen

Vraag: Is Doodeenvoudig een uitvaartonderneming? 
Antwoord: Nee. Doodeenvoudig is een onafhankelijk intermediair, een platform waar bezoeker en uitvaartwereld elkaar kunnen treffen. Een belangrijk onderdeel hierbij is het verstrekken van informatie over uitvaart in de breedste zin. Onze onafhankelijke website informeert bezoekers over de mogelijkheden van de uitvaart én over de eigen rol die zij bij het verzorgen van een uitvaart kunnen vervullen. Anders dan een uitvaartonderneming leveren wij geen producten en diensten aan de bezoeker/klant. Wij berekenen daarom ook geen vergoeding aan de klant maar ontvangen een commissie van bedrijven. Doodeenvoudig biedt (middels de stappenplannen) de mogelijkheid aan de bezoeker om zelf een leverancier van een product of dienst in te schakelen. Dat kan een uitvaartonderneming zijn.  
Vraag: Moet je bij het regelen van een uitvaart altijd gebruik maken van een uitvaartondernemer? 
Antwoord: Nee, dat hoeft niet. In de uitvaartwereld is men er aan gewend dat er met uitvaartondernemingen gewerkt wordt, maar tegenwoordig ziet men een groei in het gebruik van alternatieven. Dat kan zijn voor het verzorgen van de gehele uitvaart, of gedeeltes ervan. U kunt er voor kiezen om uw wensen en keuzes van te voren te bepalen en vervolgens zelf uit te laten voeren. In dat geval worden de leveranciers van de door u gekozen producten op de hoogte gesteld van uw bestelling. Deze zullen dan afzonderlijk contact met u opnemen ter afhandeling van uw bestelling. Is de uitvaart die u hebt samengesteld uitgebreid of gecompliceerd, dan raden wij aan om te kiezen voor begeleiding door een uitvaartondernemer zodat u verzekerd bent van een goede en vlotte afhandeling. Uiteraard bepaalt u zelf hoeveel begeleiding u wenst.
Vraag: Wat is het voordeel om de uitvaart via Doodeenvoudig te regelen?  
Antwoord: 
Doodeenvoudig is onafhankelijk en heeft met de leveranciers op de site geen commerciële samenwerking. Behalve een commissie heeft Doodeenvoudig geen inkomsten uit de verkoop. Dat kan omdat Doodeenvoudig klimaatneutraal is (geen kantoor, geen auto’s, geen bedrijfskosten zoals een grote overhead). Daarnaast heeft Doodeenvoudig geen invloed op de prijs of op het verkoopproces van de producten. Daardoor kan er een marktwerking in gang worden gezet. De verschillende leveranciers staan op de site naast elkaar om hun producten laten zien. Het voordeel is dat er een grote keuzemogelijkheid is. Hierdoor zijn de prijzen op deze site altijd gelijk aan, of goedkoper dan elders.
 
Vraag: Waarom online een uitvaart regelen?
Antwoord: 
Het voordeel van de uitvaart regelen via internet lijkt geen voor de hand liggende combinatie. Toch geeft het internet de bezoeker juist de mogelijkheid om in alle rust en in de eigen omgeving na te denken over het invullen van een uitvaart. Familieleden en vrienden kunnen gemakkelijk meekijken en meebeslissen. Want een uitvaart regelt u niet alleen. Misschien is er een nichtje dat graag de rouwkaart wil maken. Terwijl een ander graag het rouwbloemwerk wil verzorgen. Ook bepaalt u zelf in hoeverre de uitvaart door een uitvaartondernemer of door de beschikbare familieleden en vrienden geregeld moet worden.    
Het internet is laagdrempelig. Het ‘surfen’ op internet is gemakkelijker en vrijblijvender dan het binnenstappen bij bijvoorbeeld een uitvaartondernemer. De website van Doodeenvoudig geeft informatie over uiteenlopende onderwerpen. Wie een keer wil rondneuzen, kan dat doen wanneer daar behoefte aan is. Maar ook wanneer iemand ideeën wil opdoen of wensen wil vastleggen voor de eigen uitvaart, kan dat rustig thuis, op elk gewenst moment. En in de aanwezigheid van elk gewenst persoon. 

Vraag: Wordt alles wel op tijd en op de juiste wijze behandeld als ik online een begrafenis regel? 
Antwoord: Ja. 
De zorgvuldig geselecteerde leveranciers zijn gerenommeerde bedrijven uit de uitvaartwereld. Dat betekent dat ze bekend staan om een goede klantenservice. Er wordt uiteraard ook direct persoonlijk contact met u opgenomen - ofwel door de leverancier of door de uitvaartondernemer die u via ons heeft ingeschakeld - voordat alles in werking gaat.

Vraag: Ik heb een uitvaartverzekering in kapitaal. Kan ik dan nog steeds via Doodeenvoudig mijn uitvaart verzorgen?
Antwoord: Ja. 
Als de afspraak is dat het kapitaal aan u als nabestaande wordt uitgekeerd, krijgt u het bedrag na overleg akte van overlijden en kunt u de uitvaart regelen zoals u wilt. 

Vraag: Op mijn (natura) verzekeringspolis staat de naam van een uitvaartonderneming die in geval van nood gebeld moet worden. Moet deze gebeld worden? 
Antwoord: Dat hangt af van de afspraken die gemaakt zijn met de verzekeraar. Vaak heeft het financiële gevolgen wanneer u geen gebruik wilt maken van de diensten van de aan de naturaverzekering gekoppelde uitvaartondernemer. In de meeste gevallen wordt er dan een bedrag uitgekeerd. Dit bedrag is in verhouding tot de te maken kosten voor een uitvaart vrij laag. 
Dit is echter niet altijd het geval.
Het is aan te raden contact op te nemen met uw verzekeraar met de vraag of u vrij bent in de keuze van uitvaartondernemer en tegen welke financiële gevolgen. 

Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid