]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | VERDERLEZEN | VRIESDROGEN | UITLEG |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Wat is vriesdrogen?

Nadat er afscheid is genomen van de overledene wordt het lichaam in een kist afgekoeld. Dit duurt 10 dagen, totdat het een temperatuur heeft van min 18 graden Celsius. Het bevroren lichaam wordt dan met kist ondergedompeld in een bad met vloeibare stikstof met een temperatuur van min 196 graden Celsius. Het lichaam wordt dan heel broos. Dit is te vergelijken met het gebruik van vloeibare stikstof door huisartsen voor het verwijderen van wratjes.

Vervolgens wordt met geluidsgolven het lichaam getrild en valt in hele kleine deeltjes uiteen. In een vacuümcabine wordt het vocht uit het poeder onttrokken. Metalen deeltjes worden met behulp van een magneet uit het poeder gehaald. Er blijft een droog en reukloos poeder van organische stof over. Het gewicht is ongeveer 30% van het oorspronkelijke gewicht: zo’n  25 tot 30 kilo.

Het poeder vergaat niet als het droog blijft. Maar omdat ziektekiemen niet gedood worden tijdens het proces, moet het poeder begraven worden. Dit gebeurt in een biologisch afbreekbare kist, in een ondiep graf. Door het vocht uit de grond zal het poeder vergaan. Het poeder en de kist zullen in ongeveer een half jaar tot een jaar gecomposteerd zijn.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Wade Yin Yang

Wade Yin Yang

€ 695,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid