]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | VERDERLEZEN | VRIESDROGEN | NEDERLAND |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Vriesdrogen in Nederland

Yarden is vooralsnog de enige die vriesdrogen wil introduceren in Nederland. Maar volgens de huidige wet is vriesdrogen niet mogelijk. De wet zal eerst aangepast moeten worden voordat vriesdrogen in Nederland toegestaan zal zijn.

Behalve de wettelijke aanpassing moet er voor de introductie van vriesdrogen in Nederland ook belangstelling zijn. Volgens een onderzoek van TNS NIPO in juli/ augustus 2003 zou meer dan de helft van de ondervraagde Nederlanders min of meer geïnteresseerd zijn in vriesdrogen. Onduidelijk is op basis van hoeveel kennis deze ondervraagden geantwoord hebben.

Of de Nederlander daadwerkelijk voor vriesdrogen zal kiezen hangt van een aantal zaken af. Om te beginnen moet men vriesdrogen een respectvolle manier van afscheid nemen vinden. Dit geldt ook voor het herdenken van een dierbare. Vervolgens zullen de kosten van het vriesdrogen een rol spelen. Hoeveel het vriesdrogen zal gaan kosten is nog niet bekend.

En tot slot is de vorming van de publieke opinie ook van belang. Toen cremeren geïntroduceerd werd (begin vorige eeuw) had men eerst ook grote bedenkingen. Zoals bij elke nieuwe ontwikkeling zal ook vriesdrogen een bepaalde acceptatie moeten verdienen.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Lelie draagbaar

Lelie draagbaar

€ 375,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid