]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | WILSBESCHIKKING | INLEIDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Wilsbeschikking

In een (laatste) wilsbeschikking worden de wensen over de invulling van de uitvaart vastgelegd. Dit kan zo gedetailleerd zijn als men zelf wil. De wilsbeschikking moet ondertekend en gedateerd zijn.

 

 

 

Strikt Persoonlijk

Strikt Persoonlijk

De rechtsgeldigheid van een wilsbeschikking 
Een wilsbeschikking kan opgemaakt worden via een uitvaartonderneming. Het is ook mogelijk om een wilsbeschikking van het internet te downloaden en die in te vullen (en te ondertekenen). Zelf een wilsbeschikking opstellen kan natuurlijk ook. Echter, een getypte wilsbeschikking is geen rechtsgeldig document. Om het rechtsgeldig te maken moeten de wensen eigenhandig uitgeschreven worden. Dit papier moet voorzien zijn van een handtekening en datum. Hiermee is het eencodicil geworden dat wel rechtsgeldig is. Eventueel kan een kopie van dit codicil bij een notaris in bewaring worden gegeven, maar dat is geen wettelijke vereiste. Bovendien betekent dit niet dat het codicil automatisch (en dus tijdig) beschikbaar komt voor nabestaanden.

 

Het is raadzaam om een wilsbeschikking of codicil in aanwezigheid van een tweede persoon te ondertekenen. Deze persoon kan medeondertekenen en toezien dat de uitvaart volgens de wensen wordt verzorgd.

Bewaring 
Belangrijk bij een wilsbeschikking of codicil is dat het tijdig gevonden wordt, zodat de wensen tijdens de uitvaart ten uitvoer gebracht kunnen worden. Bewaar het daarom bij belangrijke papieren. Een andere mogelijkheid is om een kopie te geven aan iemand uit de directe omgeving. Of één of meerdere personen op de hoogte te stellen van het bestaan en de bewaarlocatie van de wilsbeschikking of het codicil.

Testament 
De wensen omtrent het nalaten van geld en goederen moeten via een notaris in een testament vastgelegd worden. Deze hebben wanneer vermeld in een wilsbeschikking geen enkele rechtsgeldigheid. Een testament wordt pas na de uitvaart geopend. Wanneer wensen voor de uitvaart zijn opgenomen in een testament kunnen die dus niet meer uitgevoerd worden.

Het begrip 'testament' is in het nieuw Burgerlijk Wetboek vervangen door het begrip ‘uiterste wil’. Het begrip ‘uiterste wilsbeschikking’ wordt gebruikt voor de inhoud van die uiterste wil.

Wijziging van een wilsbeschikking of codicil 
Een wilsbeschikking of codicil kan altijd gewijzigd worden. Het is hierbij wel van belang de oude versie, én alle kopieën daarvan, te vernietigen.

 

Handig boek als hulp bij het vastleggen van uw wensen

Voor Altijd is een verzamelboek met bijzondere funeraire producten, zoals handgemaakte baarkleden, kunstzinnige kisten, videoportretten, begeleidingskaarsen, urnen, troostgeschenken, rituele krachtvoorwerpen, herdenkingsschilden, alternatief rouwdrukwerk,  assieraden en meer.  Ook zijn er producten in opgenomen speciaal gericht op kinderen en prematuurtjes.

Het boek is duidelijk ingedeeld in drie categorieën: voor, tijdens en na de uitvaart.

 

Klik hier als u het boek wilt bestellen

 

 

Grootte:  21 x 29,7 cm 
Aantal pag.:  96 gebrocheerd, full collor, geïllustreerd 
De verkoopprijs:  Euro 17,50 (incl. Verzendkosten)

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

De laatste eer in een luchtballon

De laatste eer in een luchtballon

€ 113,45
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid