]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | VERKLARINGVANOVERLIJDEN | INLEIDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Verklaring van overlijden

Wanneer iemand is overleden, is het zaak zo snel mogelijk de behandelend arts van die persoon in te lichten. Dit kan de huisarts, of een andere arts waar de overledene behandeld werd, zijn.

De arts zal de dood vaststellen en bepalen wat de doodsoorzaak is. Bij iedere overledene moet de doodsoorzaak bepaald worden (en op een apart formulier geregistreerd worden). Wanneer het een natuurlijke dood betreft, zal de arts een Verklaring van Overlijden invullen en ondertekenen.

Hierin staan de persoonsgegevens van de overledene (naam, adres, geboortedatum en -plaats) en de overlijdensdatum. Degene die de overleden persoon gevonden heeft, kan in de meeste gevallen de identiteit van de overledene aan de arts bevestigen. Dit zal in veel gevallen een familielid zijn.

De arts overhandigt de overlijdensverklaring aan degene die de uitvaart op zich neemt. De familie mag het lichaam nu verzorgen en/of vervoeren.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Lelie draagbaar

Lelie draagbaar

€ 375,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid