]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | VERKLARINGVANOVERLIJDEN | BUITENLAND |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Verklaring van overlijden: overlijden in buitenland

Ook in het geval van een overlijden in het buitenland is, net als in Nederland, een doktersverklaring over het overlijden en de doodsoorzaak nodig. Die moet, schriftelijk, opgesteld worden door een arts ter plekke. Het zal sterk afhankelijk zijn van het land in kwestie hoe deze formaliteit afgehandeld wordt. De genoemde organisaties kunnen meestal inzicht verschaffen.

Wanneer u in Nederland bent ten tijde van het overlijden in het buitenland, dan zal de Nederlandse ambassade of het consulaat, indien zij op de hoogte zijn, zoveel mogelijk zorg dragen voor de afhandeling van doktersverklaring.

Niet natuurlijke doodsoorzaak.
Wanneer het overlijden het gevolg is van een ongeval of als er twijfel bestaat over de oorzaak van het overlijden, kan de ambassade of het consulaat een kopie van het medisch, sectie- of politierapport opvragen bij de lokale autoriteiten. De ambassade of het consulaat is niet in staat een mogelijke misdaad te onderzoeken. Men dient zich houden aan de plaatselijke wetgeving. Wel kan men u in contact brengen met een advocaat.

Alle kosten worden niet gedekt door een natura-uitvaartverzekering of een ziektekostenverzekering. Wel door een goede reisverzekering.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Lelie draagbaar

Lelie draagbaar

€ 375,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid