]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | UITVAARTVERZEKERING | INLEIDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Zoeken van de polis of levensverzekering

Een lijst van oude uitvaartverzekeraars en welke maatschappijen die nu hebben overgenomen.
http://www.depremievergelijker.nl/23/oude-uitvaartverzekering-levensverzekering/

Levensverzekeringspolis verloren, of geen polis van uw uitvaartverzekering meer?
http://www.depremievergelijker.nl/21/levensverzekeringspolis-verloren/

Opsporen van oude levensverzekeringen: http://www.atem.nl/ATEM/Lijst.HTM

 

Soorten uitvaartverzekeringen

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Verreweg het grootste deel hiervan (5 miljoen) heeft een natura uitvaartverzekering. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Grofweg zijn deze in 2 groepen in te delen:

 

De kapitaalverzekering

 

De naturaverzekering

     

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt een geldbedrag verzekerd.

 

Bij een natura uitvaartverzekering wordt een pakket aan diensten die vooraf vastgesteld zijn verzekerd.

Dit bedrag wordt na overlijden in geld uitgekeerd aan de nabestaanden en is vrij besteedbaar voor het vergoeden van de uitvaartkosten. Er zijn verschillende manieren waarop een kapitaalverzekering kan worden afgesloten. Informeer daarom bij de verzekeringsmaatschappij wat de inhoud van de verzekering is en wat de voorwaarden zijn.   Het verzekerde bedrag wordt na overlijden uitbetaald aan de uitvaartverzorger(s). Uitbetaling vindt dus plaats in de vorm van zorg. De voorwaarden bij naturaverzekeringen kunnen sterk verschillen. Het is daarom erg belangrijk op de hoogte te zijn van deze voorwaarden.
Lees verder ...   Lees verder ...
     
     
 

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten klik hier
 

 

 

 

Let op
Verzekeraars vermelden vaak een uitvaartondernemer op de polis die, in geval van nood, gebeld kan worden. Dat betekent niet (altijd) dat u verplicht bent die uitvaartondernemer in te schakelen. Deze verkapte vorm van reclame kan op zijn zachts gezegd misleidend genoemd worden.

Geen verzekering
Wanneer er geen uitvaartverzekering is afgesloten, komen de kosten voor de uitvaart geheel voor eigen rekening. Dit kan betekenen dat de nabestaanden de uitvaart dienen te betalen of dat iemand genoeg geld opzij heeft gezet om de eigen uitvaart mee te bekostigen. Als de overledene in loondienst was of een uitkering ontving is er bovendien vaak recht op een overlijdensuitkering. In het uitzonderlijke geval dat er geen tegoeden zijn én er geen nabestaanden te vinden zijn die de kosten voor hun rekening willen nemen, kan de gemeente de uitvaart en de bijbehorende kosten op zich nemen.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Spelend rouw verwerken

Spelend rouw verwerken

€ 425,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid