]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | UITVAARTKISTEN | BEKLEDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Bekleding van de uitvaartkist

De bekleding van een grafkist kan bestaan uit: stof aan binnenzijde van de kist, een hoofdkussen en bodembedekker. Per model kan de bekleding van de grafkist verschillen. Sommige modellen hebben helemaal geen bekleding, of juist veel extra’s (zoals een voetendekje, donzen dekentje). Ook is de variatie in kleur en stijl groot. Er zijn ook grafkisten met handgemaakte binnenbekleding.

Voor de binnenbekleding geldt dat toegestaan is: katoen, linnen, zijde, rayon, taft en (cellulose) acetaat. Een combinatie van deze stoffen is ook mogelijk. Niet geïmpregneerd papier aan de binnenkant van de deksel en de wanden mag ook. Bovendien mag de stof niet uit 1 stuk bestaan; voor de boden moet een los stok stof gebruikt worden. Dit om het ontbindingsproces niet af te remmen.

De bodembedekking wordt vaak als ‘bed’ omschreven. De meest voorkomende bodembedekkers zijn: Italiaans bed, Damasco bed, Frans bed, Katoenen bed, onderlegger. De bodembedekker kan gevuld zijn, of ongevuld, met of zonder kussen. Wanneer het gevuld is, wordt net als bij het hoofdkussen vaak gebruik gemaakt van houtkrullen. Een kartonnen hoofdsteun kan in plaats van een kussen tot de bekleding behoren.

De bekleding aan de wand van de grafkist kan op verschillende manieren zijn afgewerkt. Hiermee krijgt de grafkist een bepaalde uitstraling. Klassiek, chic of strak. De meest gebruikelijke zijn: overhangend of strakke overslag, met of zonder koord, unirand of kant. In minder gebruikelijke modellen kan de bekleding gecapitonneerd of gewatteerd zijn.

De kistbekleding kan natuurlijk ook zelf gemaakt worden. Zolang er aan de genoemde eisen wordt voldaan is men geheel vrij in hoe de grafkist van binnen aangekleed wordt. En heel ingewikkeld hoeft dat ook niet te zijn. Een doek op de bodem en een opgevouwen doek als kussen kan al volstaan. Maar een speciale doek maken, kan ook heel mooi zijn.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Urn 103

Urn 103

€ 310,92
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid