]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | ROUWDRUKWERK | INLEIDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Aankondiging van overlijden

 

© Memories of Life

Bij een overlijden moeten familie, vrienden en bekenden op de hoogte gesteld worden. Voor diegenen die niet gelijk gebeld of bezocht worden, is het versturen van een rouwkaart een persoonlijke mededeling van het overlijden.

Bovendien wordt de gang van zaken omtrent het afscheid ook direct vermeld. Een minder persoonlijke berichtgeving is het plaatsen van een advertentie in een dagblad. Dit is voornamelijk bedoeld voor mensen waarvan geen adres bekend is. Zodra mensen een rouwkaart ontvangen zijn zij geneigd contact te zoeken met de nabestaanden, dit kan prettig zijn. Wanneer dit contact niet gewenst is, kan het raadzaam zijn om iemand anders als correnspondentieadres of contactpersoon op te geven.

Tekst
Voor het opstellen van de tekst van de rouwbrief en/of rouwadvertentie gelden geen vaste regels. Normaal gesproken wordt bij de naam van de overledene vaak de overlijdensdatum genoemd. Verder wordt aangegeven wanneer er afscheid genomen kan worden (condoleanceavond en plechtigheid). Het adres, de tijd en de naam van de aula moeten duidelijk vermeld staan. Verdere mededelingen kunnen aangegeven worden (bijvoorbeeld: geen bloemen of geen bezoek aan huis). Verder is het gebruikelijk een afzender te vermelden (met of zonder contactgegevens). 

Het ontwerp
Het ontwerp van de rouwkaart is niet gebonden aan regels. Een zwarte rand om de tekst kan, maar hoeft niet. Een gedicht of citaat kan toegevoegd worden. Net als een foto of een andere afbeelding. Verzorgers van rouwdrukwerk bieden een grote verscheidenheid aan standaardontwerpen. Daarnaast is het vaak mogelijk een nieuw ontwerp te laten maken of zelf aan te leveren.

Enveloppe
Het versturen van de kaarten gebeurt over het algemeen met zogenaamde rouwenveloppen. Deze zijn voorzien van een zwarte of grijze rand, zodat de ontvanger “gewaarschuwd” wordt dat er een overlijdensbericht is ontvangen. Maar ook in het proces van versturen is het raadzaam om voor deze enveloppen te kiezen, naast de gebruikelijke rouwzegel is uw post dan overduidelijk rouwpost. Het hoeft echter niet, gewone enveloppen mogen ook. Zodra u de enveloppen heeft kunt u beginnen met het adresseren.

Adressering
Zorg voor een volledige adressenlijst. Het is raadzaam direct betrokkenen hierbij te laten assisteren. Dat scheelt niet alleen veel werk, maar voorkomt ook dat bepaalde contacten vergeten worden. Het opstellen van de tekst en het drukken van de kaart neemt vaak enige tijd in beslag. Ondertussen kunt u wel al de adressenlijst maken. Zorg ervoor dat u extra kaarten bestelt zodat later bijgekomen contacten nog een rouwkaart kunnen ontvangen.

Bezorging
TNT post heeft een aparte service voor rouwpost. Door gebruik te maken van de speciale rouwpostzegel is het rouwdrukwerk direct herkenbaar. Dit geldt zowel voor de postbode als de ontvanger. TNT zal de rouwpost snel en accuraat afleveren. De postzegel (€ 0,44) is verkrijgbaar bij het postkantoor, maar kan ook online besteld worden. Door gebruik te maken van de verzendset van TNT is een optimale afhandeling van de rouwpost gegarandeerd. Deze set is o.a. op het postkantoor verkrijgbaar. Lever rouwpost af bij het postkantoor.

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Capri CA-10

Capri CA-10

€ 599,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid