]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | ROUWDRUKWERK | ADVERTENTIE |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Familiebericht

rouwdrukwerk

Een manier om minder bekende mensen in te lichten over het overlijden en het afscheid, is het plaatsen van een familiebericht (rouwadvertentie) in een dagblad. Afhankelijk van de groep mensen die u wilt bereiken kiest u 1 of meerdere dagbladen. Het is een relatief dure manier van kennisgeving. Als de overledene bijvoorbeeld in een bepaalde regio werkzaam was, kunt u de regionale krant kiezen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de huis aan huisbladen, de voordelen hiervan zijn dat er geen abonnement hoeft te zijn (bijna iedereen ontvangt de krant) en de prijs is redelijk.

Plaatsing van de rouwadvertentie kan zodra de plaats en tijd van het afscheid vastgelegd zijn. Het plaatsen van een rouwadvertentie is echter niet verplicht en hoeft dus niet. Tenzij er directe familie is waar u geen contact mee heeft, dan bent u wel verplicht tot het plaatsen van een familiebericht in een landelijk dagblad. Het moet namelijk gezien vanuit een wettelijke regel voor alle nabestaanden mogelijk zijn om afscheid te nemen of om erbij aanwezig te zijn. Maar ook om zich te melden voor aanpraak op de eventuele erfenis.

Digitale aankondiging
Een alternatief kan het plaatsen van een digitale aankondiging zijn. Er bestaan verschillende online gedenkplaatsen. In de rouwbrief of rouwkaart kunt u een link naar de gedenkplaats zetten.

 

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Lelie draagbaar

Lelie draagbaar

€ 375,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid