]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | ROUWBLOEMEN | TIJDENSUITVAART |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Rouwbloemen tijdens de uitvaart

Rouwbloemen zijn vooral een uiting van de gevoelens voor de overledene of voor de nabestaanden. Gevoelens die vaak niet in woorden te vatten zijn. Het gebruik van bloemen kan een middel zijn om het afscheid nemen te verzachten. Het is bovendien vaak het laatste geschenk aan de overledene.

Bij een uitvaart in de aula van een begraafplaats of crematorium worden de bloemen meestal door één van de medewerkers op en om de kist gelegd. Als u dit graag zelf wilt doen, kan hierover van te voren een afspraak gemaakt worden.

De soort bloemen, de vormgeving, de kleur en samenstelling wordt door de directe nabestaanden bepaald. Dat kan heel kleurig of juist heel sober zijn. Van een totale kistbedekking tot enkele losse bloemen of rouwtakken. Bepaalde bloemsoorten en vormen van bloemwerk hebben bovendien een symbolische waarde. De keuze zal uiteindelijk afhankelijk zijn van de eigen smaak of die van de overledene.

De variatie in rouwbloemwerk is aanzienlijk. Er bestaan veel bloemenzaken die gespecialiseerd zijn in het leveren van rouwbloemen. Maar u kunt natuurlijk ook bij een gewone bloemenzaak een boeket laten samenstellen. Of slechts enkele losse bloemen kopen en die op de grafkist leggen. Let er wel op dat het bloemwerk geschikt is om op de kist te leggen. Bij een grafkist met een ronde deksel bestaat er een kans dat de bloemstukken eraf glijden wanneer deze niet op de juiste manier gemaakt zijn. Er zijn ook bloemisten waar u zelf het rouwbloemstuk kunt ontwerpen, of waar u bepaalde onderdelen kunt aanleveren (bijvoorbeeld iets uit uw tuin).

Het is bij een aantal bloemisten ook mogelijk om tijdelijke bloem- of plantdecoraties te huren. Deze kunnen gebruikt worden om de ruimte waar de afscheidsplechtigheid plaatsvindt aan te kleden. Hiervoor worden meestal palmen, varens en coniferen gebruikt. Ook kunnen losse groene takken (evenals de eerder genoemde planten) en bloemen om het graf gelegd worden.

Wanneer u niet van plan bent foto’s te maken tijdens de uitvaart, is het wellicht een optie om aan de bloemist te vragen een foto van het rouwbloemwerk te maken voor levering. U kunt deze foto dan als aandenken bewaren.

Vroeger waren er typische rouwbloemen, zoals lelies, rozen, chrysanten, anjers, aronskelken (of  calla's) en gerbera´s. De favoriete kleur was wit. Tegenwoordig kan eigenlijk elke bloem of kleur gebruikt worden. Ook in de vorm van het bloemwerk is veel variatie gekomen. Het gebruik van voorwerpen in het bloemwerk (zoals een foto of knuffelbeest) is ook mogelijk. Het uitgangspunt bij de bloemkeuze is steeds vaker het persoonlijke karakter van het afscheid.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Capri CA-10

Capri CA-10

€ 599,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid