]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | ROUWBLOEMEN | SOORTEN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Soorten rouwbloemen

De variatie in rouwbloemwerk is groot. Van een losse bloem tot een volledige kistbedekking. Van wit tot veelkleurig. Met of zonder toevoeging van persoonlijke attributen. Per leverancier kunnen de benamingen enigszins verschillen, maar de volgende soorten zijn over het algemeen bij elke gespecialiseerde bloemist te verkrijgen. Bezorging van het rouwbloemwerk kan over het algemeen op een locatie naar keuze. Dat kan zijn thuis, de kerk, het uitvaartcentrum, de begraafplaats, het crematorium of elders.

Rouwboeket
Het rouwboeket is over het algemeen één van de voordeligste bloemwerken. Een rouwboeket kan op de grafkist gelegd worden of in een vaas gezet worden. Omdat de bloemen gebonden zijn, ligt het boeket vaak op z’n kant op de grafkist.

Rouwbloemstuk
Met een rouwbloemstuk wordt over het algemeen een creatie bedoeld die plat op de grafkist te leggen is. De bloemen worden op een ondergrond opgestoken.

Rouwtak
Een rouwtak is vergelijkbaar met een rouwbloemstuk. De bloemen worden ook op een ondergrond opgestoken. Sommige leveranciers gebruiken rouwtak voor de plattere bloemstukken.

Rouwkrans
De bloemen worden in de vorm van een krans opgebonden. De rouwkrans kan goed rechtop neergezet worden (bijvoorbeeld voor de grafkist). De symbolische betekenis van de krans is oneindigheid. De rouwkrans wordt om deze redenen ook veel bij herdenkingen gebruikt.

Rouwarrangement
Hiermee worden meestal de grotere bloemwerken bedoeld. Dat kan kistbedekkend zijn; de hele grafkist wordt dan bedekt met bloemen.

Speciale vormen
Rouwbloemwerk kan in vele vormen geleverd worden. De meest gebruikte zijn de hartvorm, druppelvorm, ruitvorm, biedermeiervorm, moderne vorm, het rouwkruis, het anker en het rouwkussen. Sommige vormen hebben een symbolische betekenis en kunnen daarom een extra waarde hebben.

Strooibloemen
Vooral bij het laatste afscheid bij een begrafenis is het strooien van bloemblaadjes op de grafkist een veelvoorkomend gebruik. Maar ook bij een verstrooiing van de as op zee kan dit een mooie bloemengroet zijn.

 

Minder gebruikelijke soorten van rouwbloemwerk zijn:

Eigen ontwerpen
Bij een aantal bloemisten is het mogelijk een rouwbloemwerk te laten maken naar eigen ontwerp. Of eigen bloemen of planten, bijvoorbeeld uit de eigen tuin, te laten verwerken in het bloemwerk. Ook het onder begeleiding zelf maken van het bloemwerk is bij een aantal bloemisten mogelijk.

Tijdelijke decoratie
Voor het decoreren van de ruimte waar de afscheidsplechtigheid gehouden wordt, is het mogelijk bij een aantal gespecialiseerde bloemisten om planten te huren.

Kinderen
Een aantal bloemisten hebben speciaal rouwbloemwerk voor overleden kinderen. Maar ook bij de meer standaard bloemwerken kan door het kiezen van een bepaalde vorm en de toevoeging van bijvoorbeeld een knuffeldier een meer kinderlijke creatie gemaakt worden.

 

Toevoegingen aan het bloemwerk zijn:

Rouwlint
Het gebruik van een rouwlint maakt het mogelijk om een afscheidstekst aan het bloemwerk toe te voegen. Dit kan meestal in verschillende lettertypen geleverd worden. Bovendien kan het een passende toevoeging van vorm en kleur zijn.

Kaartje
Ook het plaatsen van een kaartje biedt de gelegenheid om een afscheidstekst toe te voegen.

Foto en andere persoonlijke attributen
Bij een aantal bloemwerken kunnen foto’s of andere persoonlijke attributen verwerkt worden. Het rouwbloemwerk krijgt hierdoor een persoonlijk accent.

Overige toevoegingen
Dit kunnen strikken, vruchten, beeldjes etc. zijn.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Uitvaartcoaching

Uitvaartcoaching

€ 250,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid