]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | ROUWBLOEMEN | NAAFLOOPUITVAART |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Rouwbloemen na afloop van de uitvaart

Wat moet er met de bloemen gebeuren na de afscheidsplechtigheid? De houder van de begraafplaats of het crematorium (eventueel via de uitvaartondernemer) zal deze vraag van te voren stellen. De keuze is aan de directe nabestaanden. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Bij crematie kunt u kiezen de bloemen mee te laten verbranden. Dit heeft echter geen voorkeur (vanuit het crematorium), omdat zij extra brandmateriaal zijn. Een paar bloemen kan natuurlijk wel. De bloemen kunnen na de ceremonie ook op een plek op het crematorium neergelegd worden, of bij begraven, op het graf. U kunt ze ook laten vernietigen of meenemen. Er wordt ook wel gekozen om de bloemen te laten bezorgen bij de instelling waar de overledene het laatst verbleef (bijvoorbeeld een verzorgingstehuis). Informeer naar de mogelijkheden ter plekke.

Rouwlinten en kaartjes van de bloemstukken worden meestal aan de nabestaande die de uitvaart verzorgd heeft, gegeven. Soms worden enkele bloemen samengebonden en aan de directe nabestaande gegeven.

Een andere mogelijkheid is de zogenaamde bloempreparatie. Een paar bloemen worden bewaard en verwerkt tot een blijvend aandenken. Dat kan zijn in een transparante harscilinder, in glas, door stikstofpreparatie of vergipsing. Sommige methodes maken buitenshuis bewaren mogelijk, en ook het bijvoegen van kleine persoonlijke aandenkens (foto, bidprentje, rouwkaartje) is mogelijk. Bloempreparaties worden door gespecialiseerde bedrijven uitgevoerd. Informeer van te voren naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Kinderkist  XW-00a/b

Kinderkist XW-00a/b

€ 908,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid