]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | REGISTRERENVANOVERLIJDEN | TERMIJNLIJKBEZORGING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Maximumtermijn opgenomen in de Wet op de lijkbezorging waarbinnen het lichaam van de overledene uiteindelijk een bestemming moet krijgen.

Een overledene mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden begraven of gecremeerd worden. Dit in verband met een eventueel strafrechtelijk onderzoek. Daarnaast geeft de termijn nabestaanden de tijd te kiezen tussen crematie en begraven. Binnen 36 uur na overlijden is begraven of cremeren alleen mogelijk met toestemming van de officier van justitie en de burgemeester. Binnen 24 uur is verboden. Zie: http://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/uitvaartplechtigheid/begraven-binnen-36-uur-maar-binnen-24-uur-verboden/2609/2609.


Een overledene mag niet later begraven of gecremeerd worden dan 6 werkdagen na het overlijden, tenzij de burgemeester daarvoor toestemming heeft gegeven. De dag na overlijden geldt als de eerste dag. Een zondag of een feestdag, telt niet mee.
 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Uitvaartkist 200

Uitvaartkist 200

€ 1336,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid