]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | REGISTRERENVANOVERLIJDEN | INLEIDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Registreren van een Overlijden

Als iemand overleden is, moet dit overlijden worden aangegeven bij de Burgerlijke Stand van de gemeente. Zonder deze aangifte kan de begrafenis of crematie niet uitgevoerd worden.

De gemeente maakt bij aangifte een akte van overlijden op. De ‘overlijdensakte’ is dus het bewijs dat de betreffende persoon als overleden is geregistreerd. U heeft deze akte nodig voor het afhandelen van allerlei formele zaken, zoals de notaris, banken, verzekeringsmaatschappijen en andere instellingen

Tegelijk met de akte van overlijden moet een schriftelijk verlof tot begraven of cremeren aangevraagd worden. Het ‘verlof tot begraven of cremeren’ is een papier met daarop de toestemming dat de overledene begraven of gecremeerd mag worden. Dit papier moet overlegd worden aan de houder van de begraafplaats of het crematorium. Zonder dit verlof mag een persoon niet begraven of gecremeerd worden. Dit ‘verlof’ is dus nodig voor de verdere afhandeling van de uitvaart.

U mag zelf aangifte doen bij de Burgerlijke Stand. Net zoals het aangeven van een geboorte, kan het aangeven van een overlijden een speciale gebeurtenis zijn. En het is net zo eenvoudig. Kijk bij Handleiding voor alle informatie die u hiervoor nodig heeft.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Steigerhouten uitvaartkist

Steigerhouten uitvaartkist

€ 1120,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid