]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | REGISTRERENVANOVERLIJDEN | BUITENLAND |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Registratie van overlijden: Laissez Passer

Het is belangrijk dat u, wanneer u bij de overledene in het buitenland bent, het overlijden van uw dierbare laat registreren. Dit moet worden gedaan in het land waar uw dierbare is overleden. Om het lichaam van de overledene terug te brengen naar Nederland moet een document (Laissez-Passer) worden verstrekt door de lokale autoriteiten in de plaats van overlijden.

Dit document krijgt u nadat de lokale begrafenisondernemer een verklaring heeft afgegeven waarin staat dat is voldaan aan de wettelijke voorschriften inzake het vervoer van stoffelijke overschotten. Indien de lokale autoriteiten geen document afgeven, kan de Nederlandse ambassade hierin bemiddelen. Hiertoe zijn de volgende gegevens nodig:

  • uittreksel uit het overlijdensregister
  • doktersverklaring over de doodsoorzaak
  • verklaring van de begrafenisonderneming of een ambtelijke instantie dat de voorbereidingen voor het vervoeren van het stoffelijk overschot hebben plaatsgevonden volgens de daartoe geldende voorschriften.

Wanneer u in Nederland bent ten tijde van het overlijden in het buitenland, dan zal de Nederlandse ambassade of het consulaat, indien zij op de hoogte zijn, zoveel mogelijk zorg dragen voor de afhandeling van de registratie.

De kosten worden niet gedekt door een natura-uitvaartverzekering of een ziektekostenverzekering. Maar wel door een goede reisverzekering.

Bron : met gebruikmaking van brochure In het buitenland: wat te doen als een dierbare is overleden’, laatste uitgave, 2003, Minister van Buitenlandse Zaken.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

De laatste eer in een luchtballon

De laatste eer in een luchtballon

€ 113,45
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid