]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | OPBAREN | OVERLEDENKIND |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Overlijden van een kind

Het overlijden van een kind is een gebeurtenis waar je niet over na wil denken. Helaas is het soms niet te voorkomen, wanneer dit gebeurt is dit een zeer ingrijpende ervaring. Er zijn uitvaartbegeleiders die zich gespecialiseerd hebben in de zorg voor de ouders en overige gezins- of familieleden.

Wat de regels en gebruiken voor de uitvaart betreft is er niet veel verschil met een volwassen overledene. Er zijn wel verschillende tarieven bij een crematie of de aanschaf van een graf. Er zijn baby graven waar een baby van 0 jaar tot 1 jaar in begraven kan worden, een kind graf is meestal tot een leeftijd vanaf 1 jaar tot 11 jaar.

Wat belangrijk is in de dagen voorafgaand aan het afscheid, is de aandacht voor iedereen om het overleden kind heen. Natuurlijk de ouders maar ook broers of zussen, opa's en oma's kunnen betrokken worden bij het vormgeven van het afscheid.

Ouders kunnen er voor kiezen om hun kindje thuis op te baren, zeker wanneer er broers of zussen zijn kan dit het afscheid verzachten. Maar wanneer dit een te zware opgave is kan er ook een opbaring in een rouwcentrum plaatsvinden. Met eigen spulletjes (dekentjes, knuffels, speelgoed) in de opbaarruimte wordt het afscheid, vooral voor andere kinderen, minder kil. Er zijn veel mogelijkheden om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken bijvoorbeeld een speciale rouwauto zoals een witte fiat-500 maar ook een speciale rouwkaart of een kistje versiert door de familie. 

Vaak worden foto’s gemaakt, later kunnen foto's belangrijk zijn voor de ouders en de broers of zussen.

Schroom als nabestaanden niet om te vragen naar de mogelijkheden, zeker wanneer het een kindje betreft zijn de begraafplaats beheerders of crematorium medewerkers bereidt om mee te werken aan speciale wensen. Mits dit natuurlijk binnen de wettelijke regels valt. 

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Kinderkist  XW-00a/b

Kinderkist XW-00a/b

€ 908,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid