]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | OPBAREN | DOODGEBOREN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Opbaren van een doodgeboren baby

De meeste doodgeboren baby’s komen ter wereld in het ziekenhuis. Ziekenhuizen bieden de ouders vaak ruime gelegenheid om afscheid van hun kindje te nemen. Ouders kunnen vaak veel bij hun baby zijn en de meeste ziekenhuizen zullen hen begeleiden bij het afscheid nemen. Ook wanneer de baby na een zwangerschap van korter dan 24 weken dood geboren wordt.

Ouders kunnen er ook voor kiezen de baby mee naar huis te nemen. De opbaring zal daar dan plaatsvinden. Dat gebeurt dan meestal in het bedje of wieg in hun eigen kamertje. Tegenwoordig zijn speciale bedkoelingen voor kinderen en baby’s verkrijgbaar. Zowel de maat als de temperatuur is afgestemd op kleine kinderen. Hierdoor kunnen kinderen in hun eigen bed, wieg of kinderkistje opgebaard worden. De vertrouwde omgeving en spulletjes (dekentjes, knuffels, speelgoed) maken het afscheid, vooral voor andere kinderen, minder kil.

Vaak worden foto’s van de overleden baby gemaakt. Er zijn natuurlijk geen andere foto’s en deze zijn voor de ouders, vooral later, erg belangrijk. Niet alleen is er later vaak een grote behoefte aan een tastbaar “bewijs” dat het baby’tje er geweest is, maar omdat zij hun kindje maar zo kort kunnen zien, ook een herinnering over hoe het er uit zag. Om dezelfde reden worden ook afdrukken van handjes en voetjes van de baby gemaakt. In het ziekenhuis kan dit vaak ook.

In een rouwcentrum opbaren kan ook. Om de sfeer iets vertrouwds te geven, kunnen eigen spulletjes van het overleden kind neergelegd worden.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Uitvaartkist 200

Uitvaartkist 200

€ 1336,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid