]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | MUZIEK | GORANBREGOVIC |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Goran Bregovic
Vol emotie, maar niet altijd zwaar

Goran Bregovic is een muzikant en componist uit voormalig Joegoslavië.

Geboren in 1950 in Sarajevo uit een Servische moeder en Kroatische vader. Tijdens de oorlog in Joegoslavië vlucht hij en leeft sindsdien in Parijs.

De muziek van Goran Bregovic is een mix van zigeuner brassband, traditionele Bulgaarse klanken, elektrische gitaar, traditionele percussie, koren, symfonisch orkest en een vleugje rock. Maar ook de invloeden van reggae en tango zijn in nummers terug te vinden. De eigentijdse composities raken de ziel en zijn zeer sterk van sfeer.

Bregovic heeft voor een aantal films de muziek gemaakt. Met filmmaker Emir Kusturica werkte hij aan ‘Times of the Gypsies’, ‘Arizona Dream’ en ‘Underground’. En met Radu Mihaelanu ‘Train de Vie’. Hij heeft ook muziek voor theaterstukken gemaakt.

Met zijn eigen band: The Wedding and Funeral Band treedt hij vanaf het einde van de jaren 90 over de hele wereld op.

De muziek van Goran Bregovic kan uitstekend gebruikt worden bij een plechtigheid. Zoals de naam van zijn band, orkest al aangeeft. Door de emotionele geladenheid, en die is zeker niet altijd zwaar, kan de muziek een bijdrage leveren in het proces van rouwen. Zijn muziek is ideaal voor degene die op zoek is naar klassieke muziek, maar niet naar de standaard werken. Door de grote diversiteit van zijn nummers kan een keuze gemaakt worden voor bijna elke wenselijke stijl, van zigeuner invloeden tot zware marsachtige stukken. Luisteren naar deze muziek is vaak meer dan er alleen van genieten.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Kinderkist  XW-00a/b

Kinderkist XW-00a/b

€ 908,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid