]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | MUZIEK | ERVARINGEN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Ervaringen met (uitvaart)muziekmuziek

 

 

MIJN nummer
Heerlijk natuurlijk zo'n lijst met muziek die gebruikt is bij een uitvaart. Je gaat je toch voorstellen om wat voor mensen het ging, zeker bij bepaalde nummers. Toch zal ik het nummer dat ik graag op mijn crematie ten gehore zou willen brengen niet op het lijstje plaatsen. Een tijd geleden werd er bij het afscheid van een goede vriend een nummer gedraaid dat ook op mijn lijstje stond. Voor mijn gevoel kon dat niet, het was mijnnummer, mijn afscheid. Ik hou het nummer, een andere inmiddels, voor mijzelf.
M

 

 

Aangesproken door een liedje

Toen ik op een dag in september 2002 gebeld werd, stond het nummer van Eminem, Hailie’s Song op. “Je broer is overleden werd me verteld”. De klap, het ongeloof, het verdriet en totale verwarring zat gelijk vast aan het nummer van Eminem. En het was ook nog de cd van mijn broer.

Het nummer van Eminem is een ode aan zijn dochter. Over hoe zij het lichtpunt in zijn zware leven is. En hij belooft haar, er altijd voor haar te zijn. De overwegend boze Eminem zingt haar melodisch en mooi toe. Het is dan ook een opvallend nummer in zijn overwegend grove, boze, snerende repertoire.

Ik heb het eindeloos gedraaid. Elke keer raakte het me weer. De eerste tonen roepen gelijk het gevoel van dat moment op. Huilend, boos, of voor mij uit starend luisterde ik honderden malen de tekst. Soms kon ik het niet horen. De cd is ook wel door de kamer gevlogen, alsof ik daarmee het gebeuren weg wilde doen.

Het is drie en een half jaar later. Het nummer is wat op de achtergrond geraakt. Mijn broer niet. Die is er nog iedere dag. Zonder de totale verwarring van toen. Mijn verdriet is nog net zo intens. En mijn ongeloof heeft maar een klein beetje plaats gemaakt voor besef dat hij er nooit meer zal zijn. Ik heb nog veel moeite met het omgaan met zijn dood. En Eminem is ondertussen gewoon doorgegaan met liedjes maken, die mij over het algemeen niet aanspreken.

En ineens hoor ik op de radio het nummer When I’m gone, van Eminem. Het vervolg op Hailies’ Song, in melodie en tekst. Hij betuigt zijn spijt over dat hij er zo weinig is geweest voor haar. Dat hij loog toen hij zei, er altijd voor haar te zijn. Hij laat haar weten dat hij van niets méér houdt dan van haar, en dat ze niet moet treuren als hij er niet (meer) is:

And when I'm gone, just carry on, don't mourn 
Rejoice every time you hear the sound of my voice 
Just know that I'm looking down on you smiling 
And I didn't feel a thing, So baby don't feel no pain 
Just smile back

Ik zal deze cd niet kopen. Ik laat me liever overvallen, als het op de radio gedraaid wordt. Door de wijze raad. Iedere keer als ik het hoor staat alles stil. En voel ik mijn broer. Zou hij mij dit willen zeggen? En altijd volgen er tranen. Diepe tranen. Ik zal het nummer nog vaak moeten horen om de tranen een glimlach te laten worden…… just smile back

Een verloren zus

 

 

Ik hoor toch niks?
Het maakt mij niets uit. Ik hoor het toch niet meer. Laat mijn familie en vrienden maar kiezen. En dan zeg ik wel: kies uit mijn eigen cd verzameling maar wat je mooi vindt. Dan vind ik het ook.
Pieter

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Kinderkist  XW-00a/b

Kinderkist XW-00a/b

€ 908,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid