]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | MUZIEK | DJTIESTO |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Dj Tiësto
Muziek als universele taal

De Nederlandse Dj Tiësto is begonnen als een echte trance Dj. Maar in zijn werk zijn de laatste jaren steeds meer invloeden te beluisteren. Als Dj mixt Tiësto platen, maar tegenwoordig maakt hij steeds vaker ook eigen producties. In 2006 is hij één van de ambassadeurs voor Dance4Life geworden.

Behalve emotioneel geladen melodieën, gebruikt Tiësto ook de prachtige zang van vrouwen als Sarah McLachlan en Kirsty Hawkshaw. Met hun lange uithalen en veelzeggende teksten voegen zij aan de muziek een extra intense beleving toe. Op zijn officiële website zegt hij: een stem moet voor mij klinken als een instrument, het moet je raken ( www.tiesto.com ).

Het draaien van een nummer van Tiësto tijdens een uitvaart is geen voor de hand liggende keuze. De muziekstijl, het tempo en de vele afwisselingen zijn typerend voor echte dansmuziek. Tegelijk speelt emotie een grote rol in zijn nummers. Van totale blijdschap tot diepe melancholie. Het is daarom, en vanwege de enorme populariteit van zijn muziek, wel denkbaar dat er bepaalde nummers zijn die aansluiten bij de gevoelens rond een overlijden. Dit geldt zeker wanneer de hele afscheidsplechtigheid op een minder formele manier vorm gegeven wordt. De muziek van Tiësto kan daarbij een waardevolle bijdrage zijn.

Hoewel Tiësto vooral trance, house en techno muziek brengt, zijn er ook nummers die een klassieker karakter hebben. Een aantal nummers van de cd Just Be, die wellicht bij een uitvaartplechtigheid gebruikt zouden kunnen worden, worden hier besproken.

Forever Today
Dit nummer begint als een echte klassiek werk: een intro van 3 minuten met violen. Na een duidelijke break komen de synthesizers met een eigen tempo. Dit tweede deel is met bijna 9 minuten wel erg lang. Het is een instrumentaal nummer, licht melancholisch met af en toe een stevigere afwisseling. Door de emotionele geladenheid en relatief rustige uitstraling kan het nummer goed gebruikt worden tijdens een uitvaartplechtigheid. Het is natuurlijk ook mogelijk alleen het eerste deel van het nummer te gebruiken of het totale nummer in te korten.

Sweet Missery
Niet echt een standaardnummer tijdens een uitvaart. Maar de tekst en de slepende melodie in combinatie met af en toe een stevige beat kunnen wel net aansluiten bij de gevoelens die rond een overlijden spelen. De prachtige zang met lange uithalen zijn van Joanne Lloyd. “But I want to – feel you touch you know you – and I want to – so I let you set me free – into sweet misery. Het nummer duurt bijna 7,5 minuten maar kan ook eerder weggedraaid worden.

Just Be
“I was lost and I’m still lost but I feel so much better”
Een strak en uptempo trance-house nummer. Het is vooral de tekst, gezongen door Kirsty Hawkshaw, wat dit nummer zo sterk maakt. De tekst van het nummer kan de verslagenheid van een verlies weergeven. Maar het kan net zo goed de uiting van een levenshouding (bijvoorbeeld van de overledene) zijn. “Cause now I know it’s not so far to where I go – the hardest part – is inside me – I need to just be”

Adagio For Strings
De titel van dit nummer suggereert een klassiek stuk. Niet helemaal onterecht, maar wie alleen mooie vioolpartijen verwacht wordt bij de eerste klanken al verrast. Het nummer begint met een strakke beat en de synthesizer blijft het hele nummer de boventoon voeren. Een kleine melodielijn van violen onderbreekt het hoge tempo en strakke beat een aantal keer. Dit brengt wel een verrassend effect en het geheel is dan ook een instrumentale uiting van chaotische emotie.

Elements of Life
Van de laatste cd van Tiësto, Elements of Life, heeft het gelijknamige nummer wederom een combinatie van klassieke elementen met een uptempo beat. Het instrumentale nummer begint zwaar en wisselt vervolgens af in tempo waarbij het melancholische karakter bewaard blijft.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Uitvaartcoaching

Uitvaartcoaching

€ 250,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid