]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | LIJKWADE | GEBRUIK |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Gebruik van de lijkwade

Zodra de Laatste Verzorging van de overledene heeft plaatsgevonden kan het lichaam in de lijkwade gelegd worden. Dit kan een wikkeldoek, een wade of een lijkhemd zijn. De wikkeldoek en de lijkwade kunnen op verschillende wijze gebruikt worden. Het lichaam kan geheel bedekt worden, of gedurende de dagen na overlijden steeds verder gesloten worden. De flexibiliteit in gebruik maakt zogenaamd uitvaarttextiel uiterst geschikt om aangepast te worden aan elke situatie of wens. De natuurlijke en zachte uitstraling van uitvaarttextiel maakt het ook geschikt voor overleden kinderen.

De lijkwade biedt de mogelijkheid het lichaam van de overledene nog aan te raken en te zien, terwijl het lichaam wel bedekt is. Hierdoor wordt de afstand tot de overledene kleiner. Dit is een van de belangrijkste redenen voor mensen om voor een lijkwade te kiezen. Terwijl het voor anderen juist een reden is om dat niet te doen.

Voor het respectvol vervoeren van de overledene in een lijkwade, is een draagbaar nodig. Begraafplaatsen en crematoria staan (nog) niet toe een overledene alleen in een lijkwade te begraven of te cremeren. De draagbaar moet dan over het algemeen voorzien zijn van een deksel, zodat het lichaam niet meer zichtbaar is. Dit geldt vaak ook voor de afscheidsdienst op de begraafplaats of het crematorium. Informeer bij begraafplaats of crematorium naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Er bestaan verschillende uitvoeringen van uitvaarttextiel. Er kan een keuze gemaakt worden tussen zijde, linnen, katoen en hennep. Ook de draagbaar is in verschillende materialen leverbaar. Voor het laatste afscheid kan de overledene met lijkwade ook in een kist gelegd worden.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Spelend rouw verwerken

Spelend rouw verwerken

€ 425,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid