]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | LAATSTEVERZORGING | TABOE |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Onwetendheid en taboe

In de periode tussen overlijden en uitvaart is juist het afscheid nemen van het lichaam van de overledene een belangrijk onderdeel. Het kan in de rouwverwerking helpen wanneer de nabestaanden geconfronteerd worden met het dode lichaam van hun dierbare. Onwetendheid over wat er met het lichaam gebeurt, kan in deze dagen leiden tot veel vragen. Vragen die meestal niet gesteld worden en daardoor het afscheid kunnen verstoren.

Omdat de Laatste Verzorging meestal plaatsvindt zonder aanwezigheid van nabestaanden, wordt de taboesfeer versterkt. Dit in tegenstelling tot andere culturen, waar de zorg voor het lichaam van de overledene vaak een ceremonieel karakter heeft. Wij zijn het niet gewend om met een dood lichaam om te gaan of het aan te raken. Hierdoor bestaat er ook grote onwetendheid over wat de Laatste Verzorging (of ‘afleggen’) eigenlijk inhoudt. Wat er bekend is zijn vaak de “enge” verhalen, die merendeels onjuist of achterhaald zijn.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Spelend rouw verwerken

Spelend rouw verwerken

€ 425,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid