]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | LAATSTEVERZORGING | OVERLEDENKIND |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Laatste Verzorging van een overleden kind

Wanneer een kind overlijdt zijn ouders meestal geneigd mee te willen helpen bij de laatste verzorging. Ze zijn immers de aangewezen personen die de (gewone) verzorging van het kind op zich neemt. De laatste verzorging aan een ‘vreemde’ overlaten staat veel ouders tegen. Dit geldt zeker wanneer het om jonge kinderen gaat. Betrokkenheid van de ouders bij de laatste verzorging is bovendien ook erg belangrijk voor de verliesverwerking. Ouders hebben daarom een goede begeleiding nodig om de zorg zelf geheel of gedeeltelijk uit te kunnen voeren. Er zijn verschillende verzorgers die gespecialiseerd zijn in de laatste verzorging van kinderen.

De mate van betrokkenheid van ouders bij de laatste verzorging van hun kind kan van veel factoren afhangen. Zo zijn de leeftijd van het kind, de doodsoorzaak en de relatie met het kind van belang. Maar natuurlijk is ook bepalend of ouders zich in staat voelen betrokken te zijn bij de zorg. Soms kan het aanwezig zijn tijdens de verzorging al voldoende zijn. Het kiezen van de kleding en persoonlijke attributen (dekentje, knuffel) zijn een aantal taken die ouders over het algemeen in ieder geval op zich nemen. Broertjes en zusjes kunnen hier ook bij betrokken worden.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Wade Yin Yang

Wade Yin Yang

€ 695,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid