]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | LAATSTEVERZORGING | KINDEREN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Kinderen en de Laatste Verzorging

Volwassenen besluiten vaak hun kinderen weg te houden bij het lichaam van de overledene. En dan geldt helemaal voor aanwezigheid bij de laatste verzorging. Zij willen hun kinderen beschermen tegen de aanblik van het lichaam. Kinderen krijgen daardoor vaak niet de gelegenheid om afscheid te nemen.

De keuze om kinderen toe te laten bij het lichaam is afhankelijk van vele factoren: hun relatie met de overledene, karakter en leeftijd van het kind en doodsoorzaak zijn een aantal voorbeelden. Belangrijk is het kind zoveel mogelijk te betrekken bij die gebeurtenissen die het aankan.

Het is, net als voor volwassenen, voor kinderen die op rouwbezoek komen belangrijk dat de overledene er zoveel mogelijk uitziet als toen de persoon nog leefde. Wanneer de overledene er heel anders uitziet kan dat verwarrend zijn. Tegelijkertijd kan het voor kinderen ook verwarrend zijn wanneer ze buitengesloten worden. Hun voorstellingen (en angsten) en vragen blijven vaak onbeantwoord en kunnen verstorende vormen aannemen.

Er zijn vele mogelijkheden om kinderen, desgewenst, te betrekken bij de laatste verzorging. Zo kunnen zij helpen met het kiezen van de sieraden of andere persoonlijke attributen. Hiermee geven zij gelijk aan, hoe volgens hen de persoon eruit hoort te zien, wat voor hen daarbij belangrijk is. Ook kunnen zij tekeningen maken en die neerleggen. Ook het beschilderen van de kist kan een optie zijn.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Capri CA-10

Capri CA-10

€ 599,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid