]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | GEDENKTEKENS | SOORTEN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Soorten gedenktekens

© www.krates.nlGrafmonumenten
De tijd dat een grafmonument hetzelfde is als een grafsteen ligt achter ons. Het gebruik van verschillende materialen, kleuren, vormen en patronen is op iedere begraafplaats te zien. Voor het plaatsen van een grafmonument moet wel altijd vooral toestemming gevraagd worden. Er wordt u dan gevraagd het ontwerp te laten beoordelen ter goedkeuring. Ook zijn er vast regels over de maatvoering (lengte breedte en hoogte). Per begraafplaats kunnen speciale voorwaarden gelden.

Urnen
Wanneer een urn begraven wordt kan er een klein formaat (meestal 50x50x50) grafmonument gemaakt worden. Bij plaatsing in een urnen wand kan een urnentegel een optie zijn. Wanneer de urn bovengronds geplaatst wordt zijn er ook verschillende mogelijkheden. Hierbij kan gekozen voor een sierurn, of een kunstwerk waarvan niet gelijk duidelijk is dat het de drager van as is.

Kindergedenktekens
Vroeger werden er voor kinderen gewone kleine grafstenen gemaakt. Tegenwoordig kiest men liever voor een speciale uitstraling voor het gedenkteken van een overleden kind. Een groot aantal makers van grafmonumenten en gedenktekens biedt de mogelijkheid om eigen materiaal (tekeningen, hand- of voetafdrukjes, foto’s etc.) te verwerken. Ook is het bij een aantal mogelijk om als ouders en broertjes en zusjes mee te werken met het maken van (gedeeltes) van het gedenkteken.

Zelf meewerken
Bij verschillende leveranciers van gedenktekens is het mogelijk zelf mee te werken aan de uitvoering. Dit kan bijvoorbeeld het branden of beschilderen van glas, het gieten van brons of het maken van een mozaïek zijn.  Een aantal technieken kan gewoon bij u thuis worden uitgevoerd.

Eigen ontwerp en materiaal
Een gedenkteken wordt eigenlijk nooit gemaakt zonder eigen inbreng van de nabestaande. De maker van een herdenkingsteken zal altijd in overleg tot een product komen. Maar een geheel eigen ontwerp kan in de meeste gevallen ook. Het ontwerp moet natuurlijk wel uitvoerbaar zijn. Ook het gebruik van eigen materialen (mits toepasbaar) is bij veel leveranciers geen probleem. Dit kan bijvoorbeeld het verwerken van een kinderschoentje, of de favoriete hoed van de overledene zijn.

Huursteen en tijdelijk gedenkteken
Het laten maken van een grafsteen of grafmonument kost meestal een aantal maanden. Om juist in die beginperiode niet bij een kaal graf te staan is het mogelijk een tijdelijke grafsteen te huren. Dit is een steen van graniet met daarop de naam, een tekst of een foto. Deze wordt vervangen zodra het definitieve grafmonument klaar is. Bij een aantal leveranciers worden de kosten van de tijdelijke grafsteen terugbetaald bij bestelling van het definitieve gedenkteken bij hetzelfde bedrijf. Hierbij gelden wel bepaalde voorwaarden.

Accessoires: Vazen en bloembakken
Een aantal leveranciers levert aparte vazen en bloembakken om bij een graf te plaatsen. Deze zijn over het algemeen van een steensoort die duurzaam is.

Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid