]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | GEDENKTEKENS | MATERIAAL |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Materiaal gedenktekens

Gedenktekens en grafmonumenten kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden.

Natuursteen.
Natuursteen is zeer degelijk en wordt traditioneel veel gebruikt in grafmonumenten en gedenktekens. Er zijn veel soorten natuursteen. De belangrijkste:
Hardsteen : grijs kalkgesteente
Marmer : geaderd, in verschillende kleuren en hardheid verkrijgbaar
Graniet : diepe kleuren en structuren

Zwerfkei
Steeds populairder wordt de zwerfkei. Door de natuurlijke vorm, uitstraling en de mogelijkheid tekst (of afbeeldingen) erop te plaatsen spreekt deze steen mensen aan.

Ook de bewerking van natuursteen kent verschillende mogelijkheden:
Ruw
Stralen
Zoeten
Polijsten

Zandstralen: Bij deze techniek wordt het oppervlakte van de gedenksteen met behulp van luchtdruk en zand licht beschadigd en krijgen de inkepingen een gematteerd aanzien.

Lasergraveren: Bij het lasergraveren worden er met behulp van een laser letters of afbeeldingen aangebracht op het grafmonument.

Elke steensoort heeft een eigen karakter, net als de bewerkingsmethoden. Verschillende bewerkingen kunnen tegelijk gebruikt worden. Een combinatie van natuursteen met andere materialen kan ook.

Glas
Glas wordt met name gekozen omdat het licht doorlaat. Het kan gebruikt worden in een platte, doorzichtige vorm. Maar door glas te smelten kan het ook verschillende vormen, patronen en kleuren aannemen.

Keramiek
Wanneer keramiek gebruikt wordt voor een grafmonument gebruikt men weersbestendige klei. Deze wordt afgebakken en geglazuurd. Keramiek staat toe zeer diverse vormen en kleuren te maken. Een monument van keramiek heeft een zachte uitstraling.

Brons
Uiterst duurzame metaalsamenstelling. Bij brons denken wij vaak aan robuuste beelden, maar het is juist uitermate geschikt om hele fijne open structuren mee te maken. Brons wordt gegoten in een mal.

Hout
Hout heeft een natuurlijke, warme en unieke uitstraling. De duurzame houtsoorten (bijvoorbeeld eiken) zijn geschikt als materiaal voor een gedenkteken. Onbewerkt hout zal in de loop verweren, iets dat mooi bij het rouwproces kan passen.

Foto’s.
Het verwerken van een foto is goed te combineren met de verschillende materialen. Een foto in glas kan gebrand worden of als folie bewerkt worden. In brons kan het in reliëf gegoten worden. Foto’s kunnen ook in kunststof verwerkt worden. Of keramisch verwerkt worden in een tegel (in verschillende vormen).

Mozaïek
Mozaïek is niet zozeer een materiaal, als wel een techniek. Het kan uit verschillende materialen samengesteld worden op verschillende ondergronden. Een mozaïek biedt de mogelijkheid met veel kleur en patronen te werken.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Urn 103

Urn 103

€ 310,92
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid