]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | ERFENIS,ERVENENTESTAMENT | TESTAMENTREGEISTER |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Centraal Testamentenregister

U hebt recht op inzage in het Centraal Testamentenregister indien er iemand is overleden en u wilt weten of er een testament aanwezig is van de overledene, en zo ja, welke notaris dit onder zijn of haar beheer heeft. Het Centraal Testamentenregister houdt het bestaan van alle in Nederland opgemaakte testamenten bij.

Het register houdt alleen het bestaan van de aktes bij, de aktes zelf blijven onder beheer van de betrokken notaris. Het register geeft geen antwoord op de vraag wie erfgenamen zijn en hoe groot de erfenis is. Informatie uit het register wordt alleen schriftelijk verstrekt na overlegging van een (kopie)akte van overlijden uit de burgerlijke stand. Het notariaat kan als enige bij spoedgevallen bellen voor informatie. Voor enkele instanties is een vrijstelling verleend van het meezenden van een overlijdensakte. 

Voorwaarden
Om informatie uit het Centraal Testamentenregister te verkrijgen moet u aan de onderstaande voorwaarde voldoen:
- U overlegt een (kopie)akte van overlijden uit de burgerlijke stand.

Aanvraag
Als u wilt nagaan of een overledene een testament heeft gemaakt, kunt u dit kosteloos navragen bij het Centraal Testamentenregister. Informatie wordt alleen schriftelijk verstrekt na overlegging van een (kopie)akte van overlijden uit de burgerlijke stand.

Indienadressen:

Centraal Testamentenregister (CTR)
Postbus 19398
2500 CJ DEN HAAG

Download hier een aanvraagformulier (PDF, 25 kb).

Heeft u vragen over een aanvraag bij, of specifieke vragen aan het Centraal Testamentenregister, dan kunt u bellen met: 0900-114 4 114 (25 ct. per minuut, op werkdagen bereikbaar: tussen 9-12 en 13.30-16 uur.

Maar let op: Voor vragen over allerlei notariële zaken, zoals het opstellen van een testament of vragen over erven, dan moet u bellen met de Notaristelefoon: 0900 – 346 93 93 (25 ct. per minuut, op werkdagen bereikbaar van 9 tot 14 uur).
Maar u kunt ook doorklikken naar www.notaris.nl of u kunt met uw vraag terecht bij een notaris zelf.

 

Bron : Centraal Testamentenregister

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Kinderkist  XW-00a/b

Kinderkist XW-00a/b

€ 908,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid