]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | DEAFSCHEIDSPLECHTIGHEID | INLEIDING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

alt

De afscheidsplechtigheid

Of: herdenkingsplechtigheid, herdenkingsdienst, afscheidsdienst, afscheidsceremonie

Een afscheidsplechtigheid wordt gehouden vlak voor de begrafenis of crematie. Nabestaanden komen samen om de overledene te herdenken en afscheid van hem/haar te nemen. Voor de directe nabestaanden vormt dit de afronding van een aantal zware dagen. De afscheidsplechtigheid is vaak het eerste moment na het overlijden dat zij weer "onder de mensen zijn".

Over het algemeen wordt de afscheidplechtigheid (de dienst of samenkomst) gehouden op de begraafplaats of het crematorium naar keuze. Maar dat hoeft niet, het kan ook een andere locatie zijn, zoals een kerk, een tuin of een andere, passende locatie.

Een goede begeleiding van de nabestaanden kan bijdragen tot een invulling van de plechtigheid die past bij de overledene en de nabestaanden. Dit kan met behulp van een uitvaartondernemer, een familielid, of een zogenaamde ritueelbegeleider. De herdenking en het afscheid van de overledene kan op verschillende manieren vormgegeven worden. Toespraken en muziek, maar ook dans, zang, het tonen van afbeeldingen, oplaten van ballonnen en het maken van een rouwreportage, zijn enkele van de vele mogelijkheden.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Uitvaartcoaching

Uitvaartcoaching

€ 250,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid