]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | CREMEREN | BALLONVERSTROOIING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Elegante manier van het verstrooien van de as

ballonverstrooiing

Steeds meer mensen zoeken naar een voor hen passende manier voor de laatste bestemming van een geliefde of voor zichzelf. Voor het verstrooiien van de as is daar nu een unieke manier bij gekomen, namelijk per Heliumballon.

De Ballonverstrooiing is een passend vaarwel. Een elegante en sfeervolle manier van asverstrooiing. Die het mogelijk maakt om op een locatie afscheid te nemen die tot voor kort ondenkbaar was. Dit kan bijvoorbeeld op het strand

van Scheveningen de thuishaven van Aqua Air of elke andere locatie die een speciale betekenis had in het leven van de overledene en of de nabestaande.

De ballon wordt in een speciaal ontwikkelde ruimte gevuld met een aanzienlijk deel van de as en helium gas. Helium is een natuurlijk edelgas, onbrandbaar, niet explosief of giftig en maakt deel uit van onze atmosfeer. Als het de wens is dat alle as door middel van een ballon de vrijheid krijgt moet er vanwege het gewicht van minimaal twee ballonnen gebruik worden gemaakt. Meer ballonnen is uiteraard ook mogelijk. De ballon bestaat uit natuurlatex en is derhalve gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en dus niet schadelijk voor dier en milieu.

Als alle voorbereidende handelingen zijn verricht wordt de ballon of ballonnen aan de nabestaande overgedragen. Op een door de nabestaande gekozen moment wordt de ballon losgelaten en kan hij vredig stijgen tot een hoogte van 15 tot 20 km. Daar zal de ballon door de temperatuur en druk knappen, de as verstrooiend over de vier windstreken. De aanwezige kunnen de ballon afhankelijk van de omstandigheden ongeveer 6 tot 10 minuten volgen.

Als er kinderen bij de plechtigheid aanwezig zijn verzorgen wij op verzoek ook met helium gevulde kleine ballonnen die na of tegelijker tijd met de grote ballon als begeleiding kunnen worden opgelaten.


Deze informatie wordt u aangeboden door: Aqua Air Asverstrooiing

 

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Capri CA-10

Capri CA-10

€ 599,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid