]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | BEGRAVENOFCREMEREN | ERVARING |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Ervaringen met begraven versus cremeren

 

© Kyra Hier onder zijn een aantal ervaringen van bezoekers van de website neergeschreven over hun ervaringen met de keuze begraven of cremeren.

 

Wilt u ook een artikel toevoegen? Stuur deze dan naar:
bezoekers@doodeenvoudig.nl

 

 

 

Crematie: Nu was het echt over. Voor iedereen.

“Ik was nog maar net 20, toen ik een goede vriend (16 jaar) verloor. Zijn ouders kozen voor crematie. En bovendien werd hij niet opgebaard. Zijn ouders hadden daar goede redenen voor, maar ik vond het vreselijk. Ik ben toch naar het crematorium gegaan (waar hij lag). Mocht hem natuurlijk niet zien, maar wilde dan maar bij de kist zitten. Toen werd hij gecremeerd en later in stilte uitgestrooid. Ik vond de crematie afschuwelijk. We liepen langs de kist weg en dat was het dan. En geen plek meer om naar toe te gaan.


Een paar jaar geleden overleed een hele goede vriend plotseling. En weer koos de nog levende ouder voor crematie. Ik zag er heel erg tegenop. Deze keer was er wel een opbaring. En bij de crematie ben ik erbij geweest toen de kist in de oven ging. Ik vond dat een hele mooie ervaring. Maar wat mij het meest verbaasde was, hoewel ik crematie nog steeds niks vind, ik eigenlijk heel blij was dat het achteruit gaan van het lichaam met de crematie ophield. Hij ging snel achteruit de dagen voor de crematie (het was ook erg warm). Ik had denk ik veel moeite gehad met de gedachte dat dat na een begrafenis door zou zijn gegaan. Nu was het echt over. Voor iedereen.”

 

 Mevr. A te Voorschoten, 32 jaar

 

 

Als je jong bent

“Het is belangrijk om juist als je jong bent op te schrijven wat je wilt. Anders kan er een behoorlijke strijd ontstaan tussen wat vrienden denken wat je zou hebben gewild en de ouders. En niemand heeft ongelijk, want iedereen wil wat het beste is. Maar dat is dan heel moeilijk. En vrienden moeten dan vaak een stap achteruit doen, uit respect voor ouders. En of dat is wat jezelf had gewild is nog maar de vraag.”

 

 Martijn te Soest


 

 

 


Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Capri CA-10

Capri CA-10

€ 599,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid