]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | BEGRAVEN | MODEL |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Soorten graven - modellen

Behalve het verschil in grafrechten zijn er ook verschillen in de bouw en ligging van de graven. De benamingen en mogelijkheden kunnen per begraafplaats verschillen.

Zandgraf
Een zandgraf is een graf zonder extra verstevigde wanden. De grafkist ligt direct in de grond.

Keldergraf
Een keldergraf is een graf met gemetselde of betonnen zijwanden, bodem en afdekzerk. De grafkist ligt dus niet in de aarde maar in een afgesloten ruimte. Het keldergraf is duurder dan het zandgraf. In sommige gemeenten is het keldergraf wel 2x zo duur als het zandgraf.

Galerijgraven/wandgraf of bovengronds graven
In delen van de wereld is bovengronds begraven heel gewoon en getuigt van aanzien. De stenen blokken gebouwen hebben verschillende nissen. Per nis wordt 1 overledene begraven. Op de voorkant van de nis kan een gedenkplaat aangebracht worden. Bovengronds begraven past echter (nog) niet in de Nederlandse traditie en wekt bij veel mensen negatieve associaties op.

Urnengraf
Een urnengraf is een grafruimte waar de urn in begraven kan worden. Dit kan ook weer met of zonder betonnen “kelder” zijn. De maten en het aantal te plaatsen urnen van een urnengraf kunnen verschillen. Er bestaat geen wettelijke bewaartermijn voor de as in een graf. Maar meestal wordt een urnengraf voor een periode van 5 of 10 jaar uitgegeven, met de mogelijkheid tot verlenging.

Ligging van het graf
Begraafplaatsen hanteren soms verschillende namen (en tarieven) om de locatie van het graf aan te geven. (bijvoorbeeld: Graf aan pad versus graf in bos)

Kindergraf
De meeste begraafplaatsen hebben speciale maten, locaties en tarieven voor het begraven van overleden kinderen. In het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen een kind van onder een jaar en van 1 tot 12 jaar. Kindergraven kunnen algemene graven of eigen graven zijn. Kindergraven hebben meestal een capaciteit van 1 persoon per graf en kosten aanzienlijk minder dan een graf voor een volwassene.

 

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Lelie draagbaar

Lelie draagbaar

€ 375,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid