]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | INFORMATIEREGELENUITVAART | BEGRAVEN | LOB |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Brancheorganisatie - LOB

De Landelijke Organisatie Begraafplaatsen (LOB) is de vereniging voor houders van begraafplaatsen. De LOB vertegenwoordigt ongeveer 80% van de begraafplaatsen in Nederland. Ruim 2000 begraafplaatsen zijn aangesloten bij de LOB. Omdat in veel gevallen eigenaren van crematoria ook begraafplaatshouders zijn, is indirect ook het merendeel van de crematoria lid van de LOB. Vrijwel alle grote gemeenten, 75 procent van de middelgrote gemeenten en circa de helft van de kleine gemeenten zijn aangesloten bij de LOB. De LOB is hiermee (de enige) brancheorganisatie voor begraven en begraafplaatsen in Nederland.

De LOB streeft naar een zorgvuldig en professioneel beheer en behoud van de Nederlandse begraafplaatsen. Hiervoor zijn 3 doelstellingen opgesteld: belangenbehartiging, vertegenwoordiging en kwaliteitszorg. Op de website www.begraafplaats.nl worden deze uiteengezet. De LOB geeft ook het vakblad ‘De Begraafplaats’ uit. Dit is een magazine met achtergronden en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van begraven.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Urn 103

Urn 103

€ 310,92
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid