]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | BIJZONDERESITUATIESUITVAART | LICHAAMVOORDEWETENSCHAP | BEGRAVENOFCREMEREN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Is begraven of cremeren mogelijk?
Lichaam ter beschikking stellen van de wetenschap

Het anatomisch instituut krijgt de volledige zeggenschap over het lichaam. Het wordt niet meer aan de familie teruggegeven en er is geen begrafenis of crematie. Wel wordt het lichaam na het gebruik voor onderwijs en onderzoek uiteindelijk (soms jaren later) gecremeerd. Bij sommige anatomische instituten is het wél mogelijk dat u als nabestaande in kennis wordt gesteld van de crematie of begrafenis van de stoffelijke resten, en daar indien gewenst ook bij aanwezig kan zijn. Informeert u over de mogelijkheden bij het betrokken anatomisch instituut.

Of het lichaam ook daadwerkelijk door de universiteiten of ziekenhuizen geaccepteerd zal worden is afhankelijk van een aantal situaties. Dit wordt bepaald door de doodsoorzaak en de staat van het lichaam (Een lichaam met verwondingen kan namelijk niet goed meer worden geconserveerd en is daardoor ongeschikt voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs). Ook is er niet altijd behoefte aan beschikbaar gestelde lichamen. Er zal dan alsnog een begrafenis of crematie geregeld moeten worden.

Voor informatie kunt u ook kijken op:crematie startpagina 

Bron : NIGZ-Donorvoorlichting

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Lelie draagbaar

Lelie draagbaar

€ 375,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid