]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | BIJZONDERESITUATIESUITVAART | GEENNABESTAANDEN | EENZAMEUITVAART |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

De Eenzame Uitvaart

 

© De eenzame uitvaart

© De eenzame uitvaart

In 2002 stelt de Amsterdamse dichter F. Starik de zogenaamde ‘Poule des Doods’ samen. Dit is een groep dichters die bij toerbeurt een eenzame uitvaart in Amsterdam bijwoont om daar een speciaal voor de overledene geschreven gedicht voor te dragen.

Aangesloten dichters zijn: Anneke Brassinga, Tsead Bruinja, Eva Gerlach, Judith Herzberg, Hans Kloos, Neeltje Maria Min, Simon Vinkenoog, Rogi Wieg en Menno Wigman.

Een selectie van de gedichten is te vinden in het boek: De eenzame uitvaart, geschreven door F. Starik. Aan het begin van het boek beschrijft Starik kort het ontstaan van het dichtersinitiatief. Daarna worden zo’n 40 eenzame sterfgevallen, en hun uitvaart besproken. Met daarbij natuurlijk het gemaakte gedicht. Ontroerende gedichten, én dichters. Een oprecht, soms cynisch, intens en vooral betrokken boek, dat je niet zonder te glimlachen lezen kunt. Hieronder vindt u een fragment.

 

Naar Website van De Eenzame Uitvaart

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Spelend rouw verwerken

Spelend rouw verwerken

€ 425,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid