]> Doodeenvoudig - BIBLIOTHEEK | BIJZONDERESITUATIESUITVAART | DOODGEBORENBABY | VERKLARINGVANOVERLIJDEN |
Winkelmand
€ 0,00
Vertrouwd en veilig betalen met iDeal

Verklaring van overlijden bij een doodgeboren baby

In de wet wordt er een verschil gemaakt tussen een afgebroken zwangerschap voor 24 weken en die na 24 weken.

Een baby die dood geboren wordt (spontaan of geprovoceerd) na 24 weken zwangerschap valt onder de wet op de Lijkbezorging. De arts die bij de levenloze geboorte aanwezig was moet een Verklaring van Overlijden opmaken. Wanneer er geen arts aanwezig was, dan moet de huisarts gebeld worden voor het opmaken van de Overlijdensverklaring. De bepalingen zoals ze in andere sterfgevallen gelden, gelden dus ook voor doodgeboren baby’s na een zwangerschap van 24 weken.

Wanneer de baby dood geboren wordt bij een zwangerschapsduur korter dan 24 weken, dan is de Wet op de Lijkbezorging niet van toepassing. Dit betekent dat het niet verplicht is een Verklaring van Overlijden te laten opmaken. Maar het mag wel. Het kan ouders helpen bij de verwerking van hun verlies. Anderen hebben juist geen behoefte aan de inmenging van anderen.

Het bewaren en gebruiken van foetaal weefsel (van doodgeborene) voor geneeskundige doeleinden, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt wettelijk geregeld.

Wist u dat...

Doodeenvoudig ook een uitgebreid assortiment uitvaart artikelen heeft? Bijvoorbeeld

Steigerhouten uitvaartkist

Steigerhouten uitvaartkist

€ 1120,00
Klantenservice Over ons FAQ Maatschappelijke betrokkenheid
  disclaimer   privacy statement   cookie instellingen   inkoopvoorwaarden   algemene voorwaarden   klantenservice  over ons  FAQ  maatschappelijke betrokkenheid